Litteraten: Forsnakk med Nina Lykke

Neste forestilling
Kommer
Norsk forfattersentrum Nord-Norge og Hålogaland Teater ønsker velkommen til forsnakk med Nina Lykke.

Kom til Teaterkafeen 19. september og få med deg forfatteren Nina Lykke i samtale om teaterstykket "Full spredning". Stykket hadde premiere hos oss 05. september. 

I stykket får publikum kikke inn på kontoret til fastlegen Elin. Hun er lei hverdagen, lei pasientene, og trøster seg med vin og en hemmelig affære. Nå er utroskapen avslørt, alt har raknet og i kroken på legekontoret står plastskjelettet Tore og ler av henne.

Forsnakken foregår i Teaterkafeen og er gratis og åpen for alle.

Les mer om forestillingen

Kjøp billetter

Nina Lykkes nye roman dissekerer sidespranget og stiller diagnosen på det velfødde middelklasselivet - Inger Bentzrud, Dagbladet. 

Nina Lykke (f. 1965) er en kritikerrost forfatter med bøker oversatt til 19 språk. Hun debuterte som forfatter i 2010 med novellesamlingen Orgien, og andre fortellinger. Lykke gjorde seg raskt kjent som en skarp satiriker og samfunnskritiker med sin utleverende og harselerende penn. I 2013 kom romanen Oppløsningstendenser, som ble kortlistet til P2-lytternes romanpris.  Nei og atter nei (2016) ble Lykkes store gjennombrudd, og vant Ungdommens kritikerpris året etter.  I 2019 kom Full spredning. En legeroman, og for den vant hun Brageprisen. Romanen ble siden dramatisert, og i 2021 satt Nationaltheateret den opp for første gang. Lykkes femte og nyeste utgivelse, Vi er ikke her for å ha det morsom, utkom i 2022 til strålende anmeldelser.